AHA – Acidul glicolic, lactic, citric, malic, tartric
AHA – Alfa Hidroxy Acid: AHA sunt niste derivati extrasi din plante si lapte. Cu toate astea AHA utilizati in productia cosmeticelor sunt de natura sintetica. Din AHA fac parte: acidul glicolic, acidul lactic, acidul citric, acidul malic, acidul tartric. Cei mai utilizati in industria cosmetica sunt acizii glicolic si lactic. Ceilalti acizi AHA sunt mai greu de tolerat de piele si au un efect discutabil.
AHA sunt solubili in apa. Sunt folositi pentru exfolierea tegumentului in principal. S-a observat un efect de normalizare a keratinizarii. E folosit si in tratamentul tegumentului afrctat de radiatiile ultraviolete. Tegumentul afectat de radiatii devine mai sensibil dupa tratamentul cu AHA din acest motiv e indicata folosirea unei protectii UVA. E iritant pentru mucoase.
Publicatii pe aceasta tema: