Acidul Kojic

Acidul Kojic este un produs de fermentare a orezului. Inhiba melanogeneza, deci scade numarul de melanocite si implicit secretia de melanina a acestora. Combinat cu acidul glicolic are un efect foarte bun in depigmentare. Din pacate este foarte instabil si din acest motiv nu este utilizat pe scara larga. Unele companii folosesc ca inlocuitor dipalmitat kojic (kojic depalmitate), cu o eficienta contestata in ceea ce priveste depigmentarea. Unele studii arata ca acidul kojic poate da iritatii la nivelul fetei.

Publicatii pe aceasta tema:

  1. Lecitina
  2. Alternative ale Parabenilor, sigure sau nu?
  3. Ulei de migdale dulci
  4. Parabenii in cosmetica: Siguri sau nu?
  5. Fragrance

Lasa un comentariu

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera