Arhiva pentru Decembrie, 2009

Parabenii

Parabenii unt esteri ai acidului 4-hydroxibenzoic. Dintre acestia cei mai utilizati sunt: propilparaben, etilparaben, butilparaben, etilparaben, isobutilparaben.

Parabenii sunt conservanti utilizati frecvent in industria cosmetica.

Au un efect antimicrobian, antifungic. Au si un efect slab estrogenic.

Pana nu demult au fost considerati printre cei mai siguri conservanti din industrie. De ce pana nu demult? Pentru ca a aparut un studiu in care parabenii au fost gasiti in tumorile din cancerul de san. Parerile sunt impartite referitor la aceasta descoperire. Unii sustin ca parabenii ar fi implicati in producerea cancerului de san, altii pretind ca, invers, parabenii sunt secundari cancerului de san. Altii spun ca, chiar daca au fost gasiti parabeni in tesutul tumoral acestia n-au nici un rol in producerea cancerului. Nu au fost studii de comparatie intre nivelul parabenilor la persoane sanatoase comparativ cu cele afectate de cancer mamar.

FDA a facut cercetarile proprii in aceasta privinta si a ajuns la concluzia ca parabenii din creme sunt intr-o concentratie mica si nu produc cancerul. Parabenii sunt utilizati in peste 90% din produse cosmetice. Sunt oare parabenii siguri? FDA au o reputatie serioasa. Daca ei au spus ca nu, probabil asa e. Studiile continua, dar una e sigur, sunt multe substante pe care le folosim zilnic care au un efect estrogenic poate mai puternic decat parabenii. Din fericire, sau din nefericire nu ne prea batem capul cu ele…

AHA – Acidul glicolic, lactic, citric, malic, tartric

AHA – Alfa Hidroxy Acid:  AHA sunt niste derivati extrasi din plante si lapte. Cu toate astea AHA utilizati in productia cosmeticelor sunt de natura sintetica. Din AHA fac parte: acidul glicolic, acidul lactic, acidul citric, acidul malic, acidul tartric. Cei mai utilizati in industria cosmetica sunt acizii glicolic si lactic. Ceilalti acizi AHA sunt mai greu de tolerat de piele si au un efect discutabil.

AHA sunt solubili in apa. Sunt folositi pentru exfolierea tegumentului in principal. S-a observat un efect de normalizare a keratinizarii. E folosit si in tratamentul tegumentului afrctat de radiatiile ultraviolete. Tegumentul afectat de radiatii devine mai sensibil dupa tratamentul cu AHA din acest motiv e indicata folosirea unei protectii UVA. E iritant pentru mucoase.

Acidul Kojic

Acidul Kojic este un produs de fermentare a orezului. Inhiba melanogeneza, deci scade numarul de melanocite si implicit secretia de melanina a acestora. Combinat cu acidul glicolic are un efect foarte bun in depigmentare. Din pacate este foarte instabil si din acest motiv nu este utilizat pe scara larga. Unele companii folosesc ca inlocuitor dipalmitat kojic (kojic depalmitate), cu o eficienta contestata in ceea ce priveste depigmentarea. Unele studii arata ca acidul kojic poate da iritatii la nivelul fetei.

Parabenii in cosmetica: Siguri sau nu?

Acesta e un rezumat al unui articol de pe pagina oficiala FDA (Food and Drug Administration)
Ce sunt parabenii. Definitia parabenilor.

Parabenii sunt cei mai utilizati conservanti din industria cosmetica. Ca si structura chimica sunt esteri ai acidului p-hidroxibenzoic. Cei mai utilizati parabeni in cosmetica sunt: metilparaben, propilparaben, si butilparaben. In creme se foloseste de obicei o combinatie de conservanti pentru a mari eficacitatea si a scade doza de conservanti folositi. Aceasta combinatie poate fi intre un parabeni si conservanti de alt tip, doi sau mai multi parabeni si conservanti de alt tip, sau o combinatie numai din parabeni.
Conservantii sunt utilizati in cosmetica din doua motive:

  1. pentru a proteja utilizatorul de infectii ,
  2. pentru a pastra intacta calitatea produsului cosmetic .

In ce produse intalnim parabeni
Parabenii sunt intalniti in majoritatea produselor cosmetice dar si in alimente si medicamente. Cosmeticele care pot contine parabeni mai frecvent sunt: produsele pentru machiaj, produsele hidratante, produse pentru ingrijirea parului, pentru barbierit. Marcile de cosmetice mai importante nu folosesc parabeni in produsele antiperspirante si deodorante.
Citeste tot »

Dr. Hauschka: balsam de noapte

Dr. Hauschka Balsam de Noapte 50 x 1ml,

Un tratament de noapte fara uleiuri. Intareste, regenereaza, si regleaza toate functiile pielii, rezultand un echilibru complex la nivelul acesteia. Stimuleaza circulatia locala, aducand vitalitate si o culoare sanatoasa tenului. Intareste tesutul conjunctiv si regleaza secretia de sebum. Ajuta la reglarea ciclului celular la nivelul pielii. Este indicat in perioadele de tranzitie, stres, calatorii. Ingredientele naturale din crin alb, petale de trandafir readuc armonia la nivelul tenului.

Dr. Hauschka crema de zi din extract de petale de trandafir

Dr. Hauschka crema de zi din extract trandafir 30ml,

O crema hidratanta bogata, de lux, pentru utilizare zilnica. Ingredientele din trandafir calmeaza si hranesc tenul, regenereaza si protejeaza tenul sensibil si uscat. Protejeaza pielea impotriva uscaciunii si iritatiilor fata de factorii nocivi externi. Extractele din petale de trandafir si din avocado calmeaza si vindeca pielea rosie, aspra si iritata. Inmagazineaza apa prevenind deshidratarea. Este indicata pentru tenul uscat, iritat, normal. Are un efect foarte bun in tenul cuperozic. Fiecare tub de crema contine extract din treizeci de flori de trandafir

Dr. Hauschka: Crema hidratanta de zi pentru fata

Dr. Hauschka Crema hidratanta de zi, 100ml

Dr.Hauschka Crema de zi pentru fata, este o crema usoara, activ hidratanta. Uleiurile usoare si extractele de plante medicinale din componenta faciliteaza rehidratarea pielii, normalizeaza tenurile uscate, mature si normale. Asigura o protectie, improspatare si revigorare a tenului.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera